OM

Lisa Frangeur.jpg

LISA

Lisa Frangeur är en svensk sångerska, låtskrivare och producent.

 

Hon växte upp i Arlöv i södra Sverige, med cykelavstånd till såväl staden som stranden men istället drömde hon om att få bo i en skog vid en sjö. Idag är denna dröm verklighet och närheten till naturen hörs tydligt i hennes kompositioner.

 

Kärleken till musiken fanns där tidigt, tack vare en morbror som utgjorde inspirationskälla.

 

Lisa utbildade sig i sång 2002-2008 vid Musikhögskolan i Malmö och debuterade 2008 med ett självbetitlat soloalbum. Hon är även en del av den elektroniska popduon “The Fringe” och arbetar till vardags som lärare i bland annat sång på estetiska programmet.

2019 släpps hennes andra soloalbum på labeln Deliberate Music.

C.F.jpg

CEILINGS AND FLOORS

"Att tvingas hoppa av tåget och sakta börja gå, med vetskapen om att det aldrig går att hoppa på igen eller uppnå samma hastighet, behöver inte nödvändigtvis vara en sorglig historia men utrymme ges för reflektion, vare sig du vill eller inte. Det blir en vändpunkt. 

 

Under de senaste åren har jag gått igenom en tuff period i mitt liv. Jag såg ingen annan väg än att sluta på mitt heltidsjobb och genom att skapa musik söka nya vägar och svar. Låtarna  är därför mycket introspektiva och baserade på känslor jag behövde undersöka, berättelser jag behövde berätta och erfarenheter som jag behövde gå igenom för att förstå vad det var som höll på att hända.

 

Inga svar kom fram ur processen, men däremot många insikter, bland annat den att vi alla i egenskap av människor har våra personliga ärr, och utmaningar vi kämpar med. Livet är en lotteri och vi måste acceptera de kort vi har till hands och lära oss att spela utefter de omständigheter som ges. Så plötsligt förändras spelets regler och världen framträder på ett nytt sätt.
Så, välkommen till min värld - en tillvaro där jag växlar mellan att "gå i taket" och "ligga platt på golvet" - "Ceilings and Floors"!

På albumet finner du en minimalistisk, naken och akustisk pop som spränger ut ur det blåaste melankoli.

Skam, skuld, önskningar, drömmar, sorg, tröst, rädsla och kärlek - alla dessa känslor  finns representerade i olika skepnader.  Jag hoppas att mina historier kommer att hitta nya hem i era öron och hjärtan! "  /Lisa